Potgedrukt

Dat 'exotisch' steeds populairder wordt bewijst het toenemende aantal palmenhandelaren. Als paddestoelen rijzen deze zogename specialisten uit de grond. Niet alleen deze vaak tuinbranche-vreemde bedrijven, maar ook veel tuincentra volgen deze 'trend'. Helaas meestal zonder veel verstand van zaken! Let bij aankoop daarom op de volgende zaken:

**Trachycarpus fortunei wordt vaak onder de foutieve naam Chamaerops excelsa verkocht als zijnde winterharde of wintervaste(?!) palm. Wanneer de verkoper de palm zo blijft noemen weet u al dat hij niet deskundig is op palmengebied.
**Ziet u, dat de wortelkluit in de pot gehouden moet worden door een paar aan de kuip vastgeniete plankjes,weet dan dat het hier gaat om een zgn. 'potgedrukte'palm. Dit zijn planten, die in het land van herkomst machinaal uit de grond worden gelepeld, in een meestal te kleine pot worden gedrukt om vervolgens met een onvoldoende ontwikkeld wortelgestel in de handel te worden gebracht. Aankoop van dit soort planten is niet aan te raden.
Ze groeien minder snel door en aangeplant in de tuin zijn ze kwetsbaarder voor winterkou.
Koop dus daarom alleen een in  potgekweekte palm!

palm potgedrukt

**
Trachycarpus fortunei behoort weliswaar tot de meest winterharde palmen, maar ga er niet vanuit dat hij alle winters probleemloos aan kan. Ook niet wanneer de verkoper stelt, dat zijn palmen echt winterhard zijn. Bij aanhoudende vorst onder de -10 gr. is enige winterbescherming geboden.

palm potgedrukt
 


KWEKERIJ EXOTERRA
MEULEREED 2
8421 PP OLDEBERKOOP (Frl.)
TEL. 0516 451933
E-mail: info@exoterra.nl

pin
Terug naar boven